5 tecken på att din betting kan ha gått överstyr

Betting online är en relativt ny hobby för många svenskar hos casino-utan-spelpaus.net. Många bettar som ett sätt att slappna av efter jobbet, för spänningens skull eller möjligheten att bli miljonär över en natt. Att betting har blivit alltmer populärt är ingen hemlighet och så länge bettingen sker på ett tryggt och sunt sätt kan det vara en hobby precis som alla andra. Men hur ser man till att bettingen inte går överstyr? Hur vet man om man faktiskt börjar ha ett problem?

1. Du tänker på betting flera gånger under dagen
Att tänka på betting ibland är inget konstigt om du tycker om att betta. Kanske ser du fram emot en viss match och fått något bra tips. Däremot är det en annan femma om du tänker på betting flera gånger om dagen, varje dag. Om tankarna på betting dessutom distraherar dig från ditt arbete är det ett tecken på att det tar upp för mycket energi. Att du lägger för mycket fokus på just betting.

2. Du bettar mycket pengar
Vad som är mycket pengar beror på hur din ekonomi ser ut. Det viktigaste är att du gör en budget och räknar ut hur mycket pengar du kan spendera varje månad. Tänk även på att alla extrapengar kanske inte bör läggas på betting. Du kanske även utövar någon sport eller har andra intressen som kostar. Titta därför inte bara på hur mycket pengar du har, utan även på vad mer du kan lägga pengar på. Då får du fram ett belopp som vore skäligt att spendera på betting.

I extrema fall har människor spelat bort pengar som skulle läggas på boende och räkningar. Det är givetvis en tydlig röd flagga. Även mindre dramatiska exempel kan tyda på spelproblem, exempelvis om du lever på pasta hela månaden för att kunna betta.

3. Bettingen går ut över sociala relationer
Spel och betting som hobby är det inget fel på. Alla har vi olika intressen och det är inte bara betting som kan bli problematiskt, utan vilken hobby som helst om den utövas överdrivet mycket. Ett sätt att känna av om din betting är en sund hobby eller om den börjat bli destruktiv är att titta på dina relationer. Har du lika bra relation med din partner, föräldrar och barn som du hade innan du började betta? Träffar du dina vänner lika ofta, eller föredrar du att sitta hemma och betta? Om du väljer betting framför viktiga relationer har du med stor sannolikhet ett spelproblem.

4. Du lånar för att ha råd med betting
Det är en sak att lägga dina egna pengar på betting, men en helt annan att låna för att betta. Om du har tagit ett eller flera snabblån för att kunna betta mer är det ett starkt tecken på att bettingen har gått för långt. Den här typen av beteende kan leda till stora ekonomiska problem, bland annat betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Det kan i sin tur leda till att du inte kan hyra en lägenhet, teckna ett mobilabonnemang, o.s.v. Skulle du befinna dig i den här situationen bör du vända dig till Stödlinjen eller liknande. Att du spelar lite för mycket behöver inte vara någon katastrof, så länge du tar tag i problemet och ändrar dina vanor.

5. Du kan inte slutaBaccaratbordUpplever du att du inte kan sluta betta? Försöker du spela mindre, men känner att du ändå inte kan låta bli att besöka bettingsajter eller liknande? Då kan du ha hamnat i spelmissbruk. Man talar ofta om alkohol- eller drogmissbruk, men det går faktiskt också att bli beroende av spel. Lyckligtvis finns det en hel del hjälp att få, så vänta inte med att ta tag i det hela.

Slutord
Betting har funnits nästan lika länge som människan. Det är ingenting ont i sig, men det kan leda till problem om man inte behåller en sund balans. Precis som alltför intensiv träning kan skada din kropp kan överdriven betting leda till ekonomiska bekymmer. Njuta av bettingen, men gör det ansvarsfullt!